گزارشی از سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب؛

ساخت وبلاگ

"روز خوزستانی ها" در "شهر آفتاب" تهران "شب" نداشت!

خوزنیوز: حبیب اله بهرامی / امسال هم از رفتن به نمایشگاه بین المللی کتاب می نویسم؛ این بار از سی امین نمایشگاهی که با شعار «یک کتاب بیش تر بخوانیم» از 13 تا 23 اردی بهشت 96 و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و نیز شوراهای شهر و روستا در شهر آفتاب تهران برپا شد.

از رفتن به همراه جمعی از شخصیت های فرهنگی، ادبی و فرهیخته و اندیشمند خوزستانی به نمایشگاهی که نیاز به دور شدن آدم ها از فضای پر از استرس و کاملن سیاسی امروز و رسیدن به فضایی فرهنگی داشت.

نمایشگاهی که در تقویم اش 19 اردی بهشت به عنوان "روز خوزستان" نام گذاری شده بود و به همین مناسبت بود که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان همت و تلاش کرد و زمینه عزیمت جمعی از اهالی فرهنگ و ادب و رسانه را به نمایشگاه بین المللی کتاب فراهم آورد.

گوشی ام که به صدا درآمد، این صدای آقای "جمشیدی" از مسوولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بود که مرا برای رفتن به نمایشگاه کتاب تهران فرا خواند...
این قدر مشتاق رفتن به نمایشگاه کتاب بودم، که تنها 150 دقیقه خوابم برد.

چشم هایم که بر روی ساعت دیواری افتاد، دریافتم تنها نیم ساعت وقت برای رفتن به فردوگاه دارم. به سرعت لباس پوشیدم و از خانه زدم بیرون ولی خبری از هیچ خودرویی نبود. یکی دو کوچه بالا پایین رفتم تنها یک موتوری در حال عبور بود. جلویش را گرفتم و خواستم که مرا سریع به فرودگاه برساند. او وقتی که سر کیسه را شل کردم گفت: بپر بالا اما نمی دانم چه طور شد که موتور غیب شد و من بر دوش راننده موتور سوار شدم و از بالای گردنش با سر در حال سرنگون شدن بودم که خودم را بال کشیدم. راننده با سرعت در حال دویدن بود که صدای زنگ ساعت مرا از رویا بیرون آورد. ساعت پنج و سی صبح را نشان می داد در حالی که پرواز اهواز به تهران هفت و سی بود.

یک ساعت زودتر به فرودگاه رسیدم. تنها آقای جمشیدی و استاد زدوار و یکی از رییسان اداره ارشاد شهرستان ها حضور داشتند. کارت ملی ام را به نماینده کاسپین دادم و کارت پرواز گرفتم. کم کم دعوت شدگان که همگی را می شناختم آمدند و کارت پرواز گرفتند؛ از علی نقی طاهری گرفته تا حجت الاسلام و المسلمین بسی خاسته، محمد جوروند، اکبر ظریفی، سیدکریم موسوی، ناصر چنانی، حسین براتی، پرویز عزیزی، سید صدرالدین مرتضوی، علیرضا شکرریز، مهدی مرادی، قاسم آهنین جان، فردین کوراوند، مجتبی گهستونی، خالد لویمی، لفته منصوری، وحید کیانی، حسن فارسی زاده، سیدحسین فدایی، محمد جهانگیری و بهزاد خیرالهی که یک لحظه خنده و شوخی از چهره اش محو نمی شد و دیگر عزیزانی که نام شان را فراموش کرده ام...

روبوسی و خوش بش ها و خنده ها و تبسم ها و خوش حالی دوستان و عزیزان فرهیخته، بهار فرودگاه اهواز را پر طراوت و شکوفه های مهربانی بخشید.

هواپیما با ده دقیقه تاخیر پرواز کرد و آسمان اهواز را ترگ گفت؛ در حالی که من میان قاسم آهنین جان و رضا زدوار نشسته بودم و این تنها قاسم بود که سخن می گفت و من هم تایید می کردم اما در یک چشم به هم زدن و در حالی که 50 دقیقه گذشته بود هواپیما وارد فرودگاه تهران شد.

اهالی فرهنگ و رسانه خوزستان در سال گذشته با مترو به نمایشگاه کتاب رفتند که یکی دو ساعت در راه بودند اما این بار با چند دستگاه ون و تنها در زمان سی دقیقه وارد نمایشگاه شدند که جا دارد از مدیریت خوب فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان جناب دکتر جوروند و همکاران تلاشگرش قدردانی کرد.

امسال جای زنده یاد استاد محمد شیدای دزفولی در نمایشگاه کتاب خالی بود. انگاری همین دیروز بود که مرحوم شیدا در فرودگاه تهران گفت: حبیب! می خوام با تو باشم. چون تو تهران رو خوب می شناسی... روحش شاد و خدایش بیامرزد...

از ون ها که پیاده شدیم هر چند نفر به طرف سالن های نمایشگاه حرکت کردند. من و علیرضا شکرریز، فردین کوراوند و مهدی مرادی هم با هم راه افتادیم اما مرادی با دیدن غرفه های کودک و نوجوان راهش را گرفت و رفیق نیمه راه شد! ما سه نفر در حالی که دل مان را برای گرفتن 250 هزار تومان بن خانه کتاب صابون زده بودیم به طرف این خانه حرکت کردیم...

بعد از این که در چند غرفه کتاب از جمله انتشارات نگاه، با نگاه غلامحسین سالمی شاعر و مترجم پیشکسوت خرمشهری و خسرویان همکار وی بیش تر آشنا شدیم، خود را در خانه کتاب یافتیم. جایی که عده ی بسیاری به صورت نامنظم نشسته و ایستاده و نیز دورِ و بر دو سه نفر از کارمندان خانه کتاب حلقه زده بودند تا بن های خود را بگیرند و بروند برای خرید کتاب. ما هم مثل آن ها بدون خوردن کنگر، لنگر انداختیم و کارت های شناسایی مان را دادیم تا سر نوبت صدای مان کنند. اما بعد از نیم ساعت علافی نام مان در لیست بن بگیرها نبود در حالی که کارت عضویت خانه کتاب هم داشتیم.

دست از پا درازتر راه مان را گرفتیم و رفتیم سوی غرفه ها و در انتشاراتی هشت-به مدیریت "شجاع گل ملایری" که کتاب "آواز سال های نوری" "علیرضا شکرریز" را به زیور چاپ رسانده بود- در کنار "نبی شهبازی" و "گل ملایری" نشستیم که "شیخ عباس بسی خاسته" نویسنده و مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان وارد شد و فرصت را غنیمت شمردیم و با دیگر دوستان حاضر در غرفه عکسی به یادگار گرفتیم.

بعد از ترک غرفه، گشتی در غرفه های کتاب زدم تا 6 کتابی را که دخترم گفته بود بخرم که 5 جلد کتاب ها را یافتم. در حین گشت و گذار در غرفه چشمم به انتشارات علمی فرهنگی خورد. انتشاراتی که مدیر آن حاج "عباس عموری" است. عموری خوزستانی و دارای دکترای علوم ارتباطات از دانشگاه تهران است. سراغ دکتر عموری را از خانمی گرفتم که شنیدم چند دقیقه دیگر می آید؛ اما ناگهان صدای "یوسف علیخانی" نویسنده معاصر و مدیر نشر آموت را از پشت سر شنیدم که می گفت: بهرامی! درست اومدی...

انتشارات آموت و علمی- فرهنگی از غرفه های شلوغ نمایشگاه بودند و درست روبه روی هم. با این که علیخانی وقت سر خاراندن نداشت، اما دقایقی جویای احوال مان شد. یکی از 5 کتابی که می خواستم بخرم محصول انتشارات "آموت" بود که این نویسنده خوش اخلاق رمان "بودن" نوشته "یرژی کاشیسنکی" نویسنده لهستانی آمریکایی را با ترجمه "مهسا ملک‌مرزبان" به عنوان هدیه تقدیم مان کرد.

بعد از تشکر و خداحافظی از علیخانی، دوباره وارد غرفه علمی فرهنگی شدم و به سراغ دکتر "عباس عموری" رفتم که روی صندلی نشسته و بود و در حال تفکر. نیم ساعتی که با هم مشغول گپ و گفت بودیم "قاسمعلی فراست" نویسنده معاصر آمد و جمع مان را تکمیل کرد و با هم عکسی به یادگار گرفتیم.

بعد از خداحافظی با دکتر "عموری" و "فراست" به دیگر غرفه ها هم سر زدم و مابقی کتاب هایسفارش شده را هم خریدم و در کنار علی اکبر فارسی زاده سرپرست روزنامه اطلاعات ناهار را که میهمان ارشاد خوزستان بودیم صرف کردیم.(جای تان خالی)
بلافاصله پس از صرف ناهار وارد سرای اهل قلم شدیم و به سالن طبقه دوم آن- که برای برگزاری روز خوزستان در نظر گرفته شده بود- رفتیم و روی صندلی آرام گرفتیم...

محمدمهدی احمدی در آیین روز خوزستان:

همه‌ی ایرانی‌ها باید به خوزستان افتخار کنند

مدیر کل هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حضور استان‌ها را در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرصتی برای نمایش ظرفیت‌های فرهنگی و هنری دانست و تاکید کرد: خوزستان، نه تنها باعث افتخار خوزستانی‌ها است که همه‌ی ایرانی‌ها باید به آن افتخار کنند.

محمدمهدی احمدی در آیین برگزاری روز خوزستان در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران- که "دکتر خواجه" رییس دانشگاه شهید چمران اهواز، "مهدی شفیعی" مدیرکل هنرهای نمایشی، "ارمغان بهداروند" مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، استاد "اکبر بهداروند" شاعر و پژوهشگر کشورمان و جمعی از شخصیت های فرهنگی، ادبی و فرهیخته حضور داشتند-گفت: حضور استان‌ها در نمایشگاه بین‌المللی کتاب، فرصتی برای نمایش ظرفیت‌های فرهنگی و هنری استان‌ها است.

وی در این آیین با ابراز رضایت و خرسندی از حضور و مشارکت فعال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: فلسفه وجودی حضور دوره‌ای استان‌ها در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به ابتدای شکل‌گیری دولت تدبیر و امید برمی‌گردد.

وی افزود: حضور استان‌ها در نمایشگاه بین‌المللی کتاب، فرصتی برای نمایش ظرفیت‌ها و قابلیت‎‎های فرهنگی و هنری استان‌ها فراهم می‌آورد و فرهنگی‌های اصیل این مرز و بوم را به ما معرفی می‌کند. 

محمدمهدی احمدی در ادامه به حضور دومین سال پیاپی خوزستان در نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: اختصاص این روز به خوزستان برای دو سال پیاپی به دلیل تنوع فرهنگی و پیشینه‌ی غنی تاریخی این استان است که دارای قابلیت‌های بالایی در این زمینه است.

احمدی عنوان کرد: جامعه‌ای که به توانمندی‌های فرهنگی برسد، قدرت این را دارد که از فرهنگ خود الگویی قوی ارایه دهد و خوزستان به عنوان استانی که تمدن آن، ریشه‌ای عمیق در تاریخ دارد، نه تنها باعث افتخار خوزستانی‌ها است که همه‌ی ایرانی‌ها باید به آن افتخار کنند.

مدیر کل هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان ضمن تشکر از محمد جوروند، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، گفت: از زمان مدیریت جدید، فعالیت‌های این اداره کل شکل تازه‌ای به خود گرفت و سطح ارتباط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روند مطلوبی را دنبال کرد.

گفتنی است: آیین روز خوزستان با حضور شماری از مسوولان، شخصیت‌های فرهنگی و دانشگاهی و اهالی رسانه استان ١٩ اردی بهشت‌ماه در در سالن مناسبت‌های فرهنگی مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران :

خوزستان، همیشه پرچمدار فرهنگ اسلامی و ولایت بوده است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با اشاره به ظرفیت‌های غنی فرهنگی هنری استان، تصریح کرد: خوزستان همیشه پرچمدار فرهنگ اسلامی و ولایت بوده است
دکتر محمد جوروند در آیین برگزاری روز خوزستان- که در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سخن می گفت- با ابراز خرسندی از برگزاری روز خوزستان گفت: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در مراحل مختلف برگزاری این روز، اداره کل را همراهی و حمایت کردند، تشکر می‌کنم.

محمد جوروند هم‌چنین ضمن قدردانی از شخصیت‌های فرهنگی و دانشگاهی و اهالی رسانه خوزستان، عنوان کرد: این روز، مقدمه‌ای خواهد بود برای رشد و شکوفایی فرهنگ و هنر خوزستان که همیشه پرچمدار فرهنگ اسلامی و ولایت بوده است.

جوروند با اشاره به ظرفیت‌های بالای فرهنگی هنری خوزستان، گفت: لازم است این ظرفیت‌ها و قابلیت‌های غنی فرهنگی هنری استان و پیشینه‌ی باارزش تاریخی آن در رشد و شکوفایی خوزستان و وطن عزیزمان به کار گرفته شود.

علوانیه خوانی در نمایشگاه کتاب تهران

اجرای مراسم علوانیه خوانی در نمایشگاه کتاب تهران از برنامه های جنبی روز فرهنگی خوزستان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود.

این مراسم توسط "یاسر مشکوکی" از هنرمندان و نوازندگان ربابه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد که با استقبال فراوانی از سوی مخاطبان و بازدید کنندگان همراه شد.

گفتنی است: ٩ استان کشور در سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به اجرای برنامه های فرهنگی هنری پرداختند که ١٩ اردی بهشت به خوزستان اختصاص یافت.

شاهنامه خوانی یک کودک بختیاری

شاهنامه خوانی"یکتا عسکری" کودک بختیاری یکی از برنامه های "روز خوزستان" در نمایشگاه بین المللی کتاب بود که تحسین حاضران را برانگیخت.

"یکتا عسکری"- که شش سال دارد و در کلاس اول تحصیل می کند- شاهنامه خوانی را در چهارسالگی آغاز کرده است. این نقال خردسال تا کنون جوایز مختلفی را از جشنواره‌های منطقه‌ای و ملی برده است.

تقدیر از برگزیدگان جشنواره شعر فجر و ملک الشعرای بهار در نمایشگاه

بین المللی کتاب تهران        

برگزیدگان جشنواره شعر فجر و ملک الشعرای بهار در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تقدیر شدند.

در ادامه ویژه برنامه‌های روز فرهنگی خوزستان در سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، از برگزیدگان جشنواره شعر فجر و ملک الشعرای بهار تقدیر شد.

انجمن قلم شهرزاد اهواز برگزیده نخستین جشنواره انجمن‌های ادبی کشور با عنوان «جایزه ملک الشعرای بهار» در اردی بهشت ماه امسال بود که در این باره از "فردین کوراوند" رییس انجمن قلم شهرزاد تقدیر شد.

همچنین "مهدی مرادی" برگزیده جشنواره شعر فجر نیز در روز فرهنگی خوزستان در سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مورد تقدیر قرار گرفت.

"مهدی مرادی" با کتاب «آوازهای سیب‌زمینی» از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از برگزیدگان جشنواره یازدهم شعر فجر است.

تقدیر از برگزیدگان جام باشگاه‌های کتاب کودک و نوجوان دزفول و رامهرمز        

در ادامه این آیین از برگزیدگان جام باشگاه‌های کتاب کودک و نوجوان دزفول و رامهرمز در سی امین نمایشگاه کتاب تهران و در روز فرهنگی خوزستان قدردانی شد.

از "نادر سعادتی" رییس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان دزفول در روز فرهنگی خوزستان در نمایشگاه کتاب تهران تقدیر شد.

همچنین "ترنم علیپور" از رامهرمز با معرفی کتاب «پپوچی» رتبه‌ی اول بخش "۵٠ ثانیه تا کتاب" در جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودکان و نوجوانان را از آن خود کرد، که در این باره از "سید غلامرضا موسوی" سرپرست اداره فرهنگ و اشاد اسلامی شهرستان رامهرمز در غرفه خوزستان در سی امین نمایشگاه کتاب تهران تجلیل شد. 

گفتنی است: جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان با بیش از ٢ هزار باشگاه کتابخوان سراسر کشور برگزار شد و حدود ٣٠ هزار کودک و نوجوان در این باشگاه ثبت نام کردند. در بخش "نامه به نویسنده" پنج نامه پذیرفته شد که نام ٢ نفر از هنرمندان دزفولی در بین آن ها دیده می شود.

در این جشنواره اثر ارسالی از سوی "آیه سادات آذریان" موفق به کسب مقام نخست کشوری در بخش نامه به نویسنده شد و شاهد شاهین زاده نیز موفق به کسب مقام سوم کشوری در این بخش شد.

رونمایی از ۶ کتاب از نویسندگان خوزستانی در سی امین نمایشگاه کتاب تهران

در سی امین نمایشگاه کتاب خوزستان و در روزی که به نام روز فرهنگی خوزستان در نظر گرفته شد، از ۶ کتاب نویسندگان خوزستانی رونمایی شد.

در این نمایشگاه از مجموعه شعر "پرواز تا بی‌کران" نوشته "نواب ملائی" با موضوع مدافعان حرم، کتاب تحقیقی از "خوزستان و خوزستانی‌ها" نوشته دکتر "عباس امام"، کتاب پژوهشی" ۶٠ سال رادیو و تلویزیون" نوشته "علی‌نقی طاهری"، کتاب "نگاهی به شیوه‌های آموزش موسیقی در ایران" نوشته "ناصر آریایی نیا" و مجموعه شعر "برق ‎رگ‎ها بر پولاد دریا" سروده "قاسم آهنین‌جان"، و "سلول انفرادی" از "وحید کیانی" رونمایی شد.
سخنرانی دکتر "ولی‌الله شجاع‌پوریان" با موضوع خوزستان‌شناسی و شعر خوانی "اکبر بهداروند" شاعر، منتقد و پژوهشگر معاصر از دیگر برنامه های روز خوزستان بود.

*اجرای موسیقی توسط گروه میسان در نمایشگاه کتاب تهران

اجرای موسیقی و رقص محلی توسط گروه میسان به سرپرستی "باسم حمادی" از برنامه های جنبی روز فرهنگی خوزستان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود که با استقبال فراوانی همراه بود و لحظه های شادی را برای بازدید کنندگان فراهم کرد.

گفتنی است: گروه هنری میسان به نمایندگی از مردم عرب خوزستان در جشنواره های مختلف فرهنگی و هنری در سراسر کشور به نمایش اداب و رسوم محلی خود از قبیل نصب سیاه چادر(مضیف)، پذیرایی با چای و قهوه عربی، اجرای موسیقی سنتی و رقص آیینی، پخت غذاهای محلی، بازی های بومی و محلی و ... می پردازد.

حضور دو صنعتگر و یک خواننده خوزستانی در نمایشگاه کتاب تهران

دو صنعتگر خوزستانی به نمایندگی از استان در نمایشگاه کتاب تهران حضور یافتند.

عرضه لباس های محلی عربی و بختیاری در حاشیه برنامه های جنبی روز فرهنگی خوزستان نظر بازدید کنندگان را جلب کرد و آن ها با هنر اصیل خوزستان بیش از پیش آشنا شدند. همچنین "مهدی یراحی" خواننده اهوازی در غرفه خوزستان حضور یافت و با فرهیختگان خوزستانی عکس هایی به یادگار گرفت.

ایران ایر تور و 220 دقیقه تاخیر

برنامه های روز خوزستان که اجرا شدند، زنگ ترک نمایشگاه زده شد و همگی که ساعت هفت و نیم صبح از اهواز به نمایشگاه کتاب تهران آمده بودیم در بیرون از نمایشگاه سوار ون هایی شدیم که ما را به نمایشگاه آورده بودند. پس از گذشتن از خیابان های تهران بزرگ که جز سرسبزی و طراوت نه فضای خاکی دیدیم و نه هوای دودآلودی، وارد ترمینال شماره دو شدیم و کارت های پرواز را گرفتیم. کارت هایی که ساعت پرواز را 20.20 نشان می داد. اما در ساعت هشت از بلندگوی سالن اعلام شد که پروازمان نقص فنی دارد. تا ساعت 11.30 سه بار اطلاع رسانی کردند و یک بار هم گفتند: برای گرفتن غذا تشریف بیاورید که تشریف مان را بردیم و در نهایت هواپیما سر ساعت 12 باند پرواز فرودگاه تهران را ترک کرد... با این که 220 دقیقه در فرودگاه تهران معطل شدیم اما در جمع صمیمی دوستانی مانند علیرضا شکرریز، مهدی مرادی، فردین کوراوند، اکبر ظریفی، حسن فارسی زاده و وحید کیانی، گذر زمان احساس نشد و به عزیزان خوش گذشت...

در نهایت، در سالن فرودگاه اهواز، با "آیت ا... احمدی شاهرودی" عکسی به یادگار گرفتیم و در ساعت یک بامداد 20 اردی بهشت، من و فارسی زاده به طرف خانه های مان حرکت کردیم...


برچسب‌ها: نمایشگاه بین المللی کتاب, تهران, خوزنیوز, حبیب اله بهرامی بداهه اعضای انجمن خروش کارون اهواز...
ما را در سایت بداهه اعضای انجمن خروش کارون اهواز دنبال می کنید

برچسب : نمایشگاه, نویسنده : abbechaleriz بازدید : 170 تاريخ : پنجشنبه 18 آبان 1396 ساعت: 3:56