در آستانه ی هفته ی دفاع مقدس و در تالار نیایش شوش دانیال(ع)؛

ساخت وبلاگ

برترین های ششمین جشنواره شعر بسیج خوزستان معرفی شدند

ششمین جشنواره استانی شعر بسیج خوزستان با معرفی برگزیدگان در بخش های مختلف در در تالار نیایش شهرستان شوش دانیال به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار ما، در آیین اختتامیه این جشنواره- که در آستانه ی هفته ی دفاع مقدس برگزار شد- و عبدالرضا سعیدینیا فرماندار، سرهنگ پاسدار علی صفری فرمانده ناحیه مقاومت سپاه شهرستان شوش، محمد جوروند نماینده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و جمعی از شاعران و هنرمندان خوزستانی حضور داشتند در موضوع مضامین آیینی، اجتماعی (مبتنی بر اصول خانواده و سبک زندگی اسلامی) زهرا شعبانی از هندیجان- لیلا دیناروند از شوش دانیال و هادی محمدزاده به ترتیب مقام های نخست تا سوم را کسب کردند و جمال پناهی نژاد شایسته تقدیر شناخته شد.

در موضوع انتظار، امید و آرمانگرایی، نیلوفر شاطری از شوشتر مقام نخست را کسب کرد. سعید بخشنده از رامشیر و افرا عسکریان از ایذه دوم و سوم شدند و از فرهنگ دشتی از آبادان به عنوان شایسته تقدیر نام برده شد.

در موضوع بیداری اسلامی و مقاومت ملل، اکبر آزادپور از اندیمشک رتبه ی نخست را به دست آورد. داود مالکی از شوشتر دوم شد و ایوب شیخی زاده از اندیمشک در مکان سوم ایستاد. همچنین روح اله حاجی ابراهیمی از شوش تقدیر شد.

در موضوع بازخوانی ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی دفاع مقدس (عدالت طلبی، استقلال، آزادگی و استکبار ستیزی و دین باوری) سیدمحمد مهدی شفیعی و فواد میرشاولد هر دو از اهواز به ترتیب اول و دوم شدند و هوشنگ دیناروند از شوش در جایگاه سوم قرار گرفت.  همچنین از حسن بن یباره از رامشیر تقدیر شد.

در موضوع بزرگداشت استاد شعر متعهد مرحوم خلیل عمرانی، آزاد کاعباسی از شوش و زهرا شعبانی از هندیجان هر دو مقام های نخست را به دست آوردند. حسین سنگری از دزفول دوم شد و مسعود میرزایی از شوشتر سوم. همچنین علی قادرپور از دزفول شایسته تقدیر شد.

گزارش خبرنگار ما حاکی است: شاعران در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در دو کارگاه شعر شعر کلاسیک و شعر نو، شرکت کردند و آثار راه یافته به مرحله داوری این جشنواره مورد نقد و بررسی منتقدان از جمله حبیب پیام، داود رضا کاظمی، بهمن ساکی- محمد شریفی، قاسم آهنین جان، علیرضا شکرریز، فردین کوراوند، احمدرضا کیماسی، مرتضی حیدری آل کثیر و برخی شاعران قرار گرفت. همچنین در آیین پایانی جشنواره برخی از برگزیدگان به قرایت شعر پرداختند.

حبیب پیام استاد دانشگاه و پژوهشگر خوزستانی در سخنانی خشونت را در شعر امروز دفاع مقدس رد کرد و محمد بقالان نوآوری را در شعر کلاسیک به ویژه در شعر آیینی دشوار خواند. علیرضا شکرریز خواستار همذات پنداری در شعر شد و بهمن ساکی شعر کوتاه را یک شعر کامل خواند و دارای همان وظایف شعر بلند دانست و اظهار کرد: بیش تر شعرها کلمه محور هستند تا محتوا محور!

در این جشنواره عده ای از شاعران خوزستانی شعرهای خود را قرایت کردند که می توان به صدراله سرحدی- رضا ریاحی- محمد بقالان- شیدا یزدان جو- فواد میرشا ولد- حمداله احمدی- احمدرضا کیماسی- قاسم آهنین جان- رضا امیری- قل رومزی- صدیقه صنیعی- بتول شارکنی- حسین ذوالقدر- حسن بن یباره- نیلوفر شاطری- بهروز موری- عبدالرسول سعادت- افرا عسکریان- حاجی مراد اسماعیل وندی- عصمت سرافراز- شریفات، دیناروند- بن یباره- بهزاد جمالی- حسن حیدری- محمدرضا داودی- چنانی- بهمن الماسی- ثریا عبدی- جمال پناهی نژاد- داود مالکی- هادی محمد زاده- اکبر آزاد پور- علی حسن غلامی- آزاد کاعباسی- امیر امیرنیا- حسن بن یباره- سید محمد مهدی شفیعی- محمد شریفی- هوشنگ دیناروند- حسین سنگری- سعید بخشنده و ... اشاره کرد.

***

داود رضا کاظمی:

جشنواره ها می توانند رشد کمی و کیفی شعر را نشان دهند

در این جشنواره دبیر ششمین جشنواره شعر بسیج خوزستان در سخنانی ادبیات استان را رو به رشد برشمرد و گفت: جشنواره ها می توانند رشد کمی و کیفی شعر را نشان دهند و در اعتلای فرهنگ و شعر استان موثر باشند.

داود رضا کاظمی سپس گزارشی از وضعیت جشنواره ارایه و اظهار کرد: تعداد 571 اثر از 145 شاعر از سراسر استان به دبیرخانه این جشنواره رسید که از میان آنها حدود 200 اثر از 40 شاعر به بخش نهایی برای داوری راه یافتند که در پایان این جشنواره از 20 شاعر به عنوان برگزیده تقدیر شد.

وی بیان کرد: در پنج موضوع این جشنواره چهار اثر برای راهیابی به جشنواره سراسری انتخاب شدند.

همچنین از محمود صفارزاده شاعر پیشکسوت شوش دانیال با اهدای لوح قدردانی به عمل آمد و گروه تواشیح دانیال نبی(ع) به اجرای برنامه پرداخت.

***

فرمانده ناحیه مقاومت سپاه شهرستان شوش دانیال(ع):

شاعران قدر خود را بدانند

شاعران قدر خود و این موهبت الهی را که خدا در دل شان نهاده بدانند و  در راه دین مبین اسلام و انقلاب تلاش کنند. فرمانده ناحیه مقاومت سپاه شهرستان شوش دانیال(ع) در ششمین جشنواره شعر بسیج خوزستان ضمن اعلام این مطلب در سخنانی گفت: شانه های شهرستان شوش دانیال نبی(ع) مدت 18 ماه زیر بار توپ ها و خمپاره های دشمن خم شده بود اما مردم ولایت مدار و عاشق انقلاب و امام همواره در طول جنگ تحمیلی حتا با درگیری های تن به تن و حماسه آفرینی و ایثار جان شان اجازه ندادند دشمن به اهداف شوم خود دست یابد.

سرهنگ پاسدار علی صفری از شهرستان شوش دانیال به عنوان شهر حماسه فتح المبین، شهید آوینی، 600 لاله خونین بال و عاشق انقلاب و امام و ولایت نام برد و نقش مهم شاعران و شعر را در انقلاب یادآور شد و زبان شعر را از همه ی جوانب در تداوم انقلاب موثر خواند و گفت: شعر انقلابی و حماسی شاعران متعهد موجب شد خیل عظیمی از شیفتگان انقلاب و به سوی جبهه ها رهسپار شوند و از کیان اسلامی دفاع کنند.

وی انقلاب را یک انقلاب فرهنگی خواند و خواستار حرکت شاعران و هنرمندان در راه ارتقای سطح فرهنگی جامعه شد و اظهار کرد: هنرهای سالم و اسلامی در انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند و باید بتوانند جایگاه رفیع خود را پیدا کنند.

فرمانده ناحیه مقاومت سپاه شهرستان شوش گفت: شعری که در دل انسان سبز شود و همچون آفتاب بتواند جهان را منور کند؛ بر دل سنگ هم می تواند اثر بگذارد.

سرهنگ پاسدار علی صفری خطاب به شاعران گفت: شاعران قدر خود و این موهبت الهی را که خدا در دل شان نهاده بدانند و  در راه دین مبین اسلام و انقلاب تلاش کنند.

***

محمد جوروند:

"محمود صفار زاده" زبان خود را پیدا کرده است

همچنین رییس اداره فنی و مهندسی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در سخنانی گزارشی از شاعران پیشکسوت شهرستان شوش دانیال ارایه کرد و گفت: شوش با وجود حرم دانیال نبی از قبل انقلاب اسلامی دارای شاعران دینی آیینی بسیاری بوده است.

محمد جوروند به امامزادگان سیدعباس و عبداله علی- قدمگاه امام رضا و اما حسن- تاج الدین، دعبل خزاعی و ... اشاره کرد و بافت اجتماعی شوش را برخوردار از خانواده های سادات دانست و از نقش شاعران پیشکسوت شوش در شعر فارسی و عربی در دفاع مقدس از جمله خانواده ی میرشکاک- اسفیا- علیرضا و منصور یا حسن- اسماعیل واحدی- حاج نعمت سپهری- علی رحیمی فر- سید فرج موسوی و چنانی و نیز محمود صفار زاده سخن گفت.

وی گفت: محمود صفارزاده در 14 سالگی نخستین شعر کلاسیک خود را در مدح پیامبر سرود. شعری که هیچ گونه اشکال وزنی و قافیه ای نداشت. او در جنگ حضور داشت. هنگامی که برادرش به اسارت نیروهای عراقی در آمد.

 

امروزه محمود صفار زاده زبان خود را پیدا کرده است اما متاسفانه تا کنون نتوانسته کتابی به زیور چاپ برساند.

گزارش خبرنگار توسعه جنوب حاکی است: ششمین جشنواره شعر بسیج خوزستان به همت سازمان بسیج هنرمندان استان، سپاه ناحیه مقاومت بسیج، کانون بسیج هنرمندان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شوش برگزار شد.

گفتنی است: ارمغان بهداروند، حبیب پیام- علیرضا شکرریز- علی بهرامی و مرتضی حیدری آل کثیر کار داوری آثار را بر عهده داشتند.

بداهه اعضای انجمن خروش کارون اهواز...
ما را در سایت بداهه اعضای انجمن خروش کارون اهواز دنبال می کنید

برچسب : دانیالع؛, نویسنده : abbechaleriz بازدید : 190 تاريخ : پنجشنبه 18 آبان 1396 ساعت: 3:56